Google Workspace od A do Z

Aneb co je to vlastně ten Google Workspace?

Jana avatarJana ŠčamburováMarketing Specialist | FlowUp

google-workspace-cover

Chytrý balíček třinácti aplikací, který nabízí společnost Google ve formě Google Workspace, využívá stále více společností. Není se čemu divit, jejich spolehlivost, vysoká míra zabezpečení a dostupnost odkudkoli usnadňuje a zrychluje práci v týmu. Že jste o Google Workspace ještě neslyšeli? Případně váháte, jestli je předplatné cloudových služeb a kancelářských aplikací něco, co vaše firma potřebuje? Na zefektivnění práce není nikdy pozdě, proto jsme pro vás dali dohromady to nejnutnější, co o Google Workspace potřebujete vědět.

UPDATE 6/10/2020: G Suite se mění na Google Workspace. Veškeré aplikace od Googlu tak čekají nejen vylepšené funkce, ale také celkový redesign. Nové rozhraní začne fungovat v lednu 2021, zásadních změn se ale bát nemusíte. Více se dozvíte v našem článku

Už 14 let usnadňuje komunikaci v týmech

Předplatné Google Workspace je na trhu od roku 2006. Možná ho znáte po jiným označením, například jako Gmail a Drive pro firmy, Google Suite nebo Google Apps, jak se služba jmenovala až do října 2016. Google Workspace zaštiťuje všechny známé Google aplikace, jako je Gmail, Disk, Dokumenty, Kalendář nebo Meet. Díky těmto nástrojům, které jsou dostupné v češtině, můžete posílat e-maily, vytvářet, ukládat a sdílet dokumenty, plánovat události v kalendáři, uchovávat kontakty, vést videokonference a vykonávat spoustu dalších úkolů, na které jste v práci zvyklí.  

Službu ocení freelanceři i velké firmy

Velké korporáty, střední firmy, malé, začínající podniky i jednotlivci. Zkrátka všichni, kteří vykonávají základní kancelářskou práci, ukládají svá data a komunikují s ostatními kolegy, si budou Google Workspace pochvalovat. Zaměstnanci ocení především populární Gmail a cloudové úložiště Google Disk, majitelé společností zase absenci povinnosti cokoli instalovat nebo aktualizovat. Služba je navíc provozována ve velkých datových centrech, takže není potřeba investovat do serverů. 

Pracujte rychleji a chytřeji díky cloudu

Jakmile se jednotlivé aplikace Google Workspace naučíte ovládat, produktivita celého týmu půjde nahoru. Tím, že je služba vedená v cloudu, nabízí všechny výhody s cloudovým řešením spojené – s kolegy budete v souborech spolupracovat v reálném čase, v kalendáři rychle najdete společný prostor a schůzky můžete pořádat odkudkoli, a to online. Ke všem vašim dokumentům, stejně jako do firemního e-mailu, který můžete mít vedený ve vlastní doméně, se dostanete z jakéhokoliv zařízení, bez toho, abyste se museli starat o nastavení, aktualizaci a synchronizaci dat, nebo o to, jestli jsou vaše data v bezpečí. Cloud je jednoduše budoucnost, které se klasická práce s daty a soubory na pevném disku vašeho počítače nevyrovná. 

Bezpečnost na prvním místě

Ještě před tím, než se zeptáte, jestli je Google Workspace bezpečný, si přečtěte tohle – naprosto stejnou infrastrukturu zabezpečení používá i samotný Google. Jak vaše data, tak vaše zařízení a uživatelé jsou chráněni. Dá se dokonce tvrdit, že cloudová řešení nabízejí vyšší míru zabezpečení, než jakou dokáže zajistit jednotlivec nebo jakákoli firma samostatně. 

Platba formou předplatného

Služba Google Workspace se platí pomocí poměrně nízkého, a co je důležité – pevně stanoveného měsíčního předplatného. Cena paušálu se přitom odvíjí podle toho, jaké služby chcete využívat. Jednotlivé tarify Google Workspace si můžete prohlédnout zde. A nebo kontaktujte nás, oficiální distributory a podporu pro Google Workspace - a my vám pomůžeme s výběrem.

Google Workspace s výhodami od FlowUp

Chci vědět víc
workspaceuvodka Detaily projektu

Jsme na stejné vlně?

Kontaktujte nás

hello@flowup.cz

Kontaktujte nás prostřednictvím tohoto formuláře a my vám odpovíme e‑mailem, co nejdříve to půjde. Pokud nám ve zprávě zanecháte také své číslo, zavoláme vám. Těšíme se na vaše zprávy!

Sídlíme v Brně

Kopečná 980/43

Brno

602 00

Česká republika

map