Google Workspace Reseller nemá přístup k vašim datům

Jana avatarJana ŠčamburováMarketing Specialist | FlowUp

workspace-uvodka-faq-cz

Data jsou alfou a omegou úspěšné firmy. Je v nich uložena strategie, veškeré informace i know-how, za kterými stojí roky tvrdé práce. Z tohoto důvodu by si každá firma měla svá data hlídat jako oko v hlavě, možná ještě o něco obezřetněji. Na druhou stranu, i když nové technologie a nástroje, jako je například Google Workspace, budí jisté obavy a rozhodně je na místě jejich ověřování, není potřeba za každou cenu lpět na starých postupech. 

Zabezpečení soukromí je v prostředí Google Workspace na prvním místě – pro vás, jako zákazníka, pro nás, jako poskytovatele, i pro Google, který nové nástroje vytváří. Denně se setkáváme s mylnými domněnkami zákazníků, kteří mají strach, že jim jako distributoři služby do dat uvidíme, nebo co hůř, budeme do nich moci zasahovat. Proto jsme se rozhodli tento mýtus jednoduše vyvrátit a vysvětlit, jak se to s vašimi daty i s přístupy resellera k nim ve skutečnosti má.

Má distributor Google Workspace přístup k našim firemním datům?

Krátká odpověď: Nemá.

Dlouhá odpověď: Jakožto distributoři (reselleři) Google Workspace můžeme mít přístup pouze do vaší administrátorské konzole, a to jen v případě, že nám tento přístup po přechodu do prostředí Workspace předáte. Jakožto novému zákazníkovi vám nejdříve pošleme přestupový kód. Ten si zadáte do své administrátorské konzole a následně si vygenerujete vlastní přechodový kód, který nám zašlete zpět a potvrdíte tak svůj přechod k nám. Díky tomu získáte výhody s nákupem u nás spojené. Ještě donedávna jsme tímto krokem automaticky získali přístup do vašeho Workspace adminu, dnes je ale situace jiná. Sami se po přechodu k nám rozhodnete, jestli má sdílení vašeho adminu s námi smysl. Pokud nám práva k administraci udělíte, uvidíme vaši správu uživatelů, správu skupin uživatelů, nebo například správu doplňkových služeb. Můžeme tak na vaši žádost přidávat a mazat uživatele, vytvářet skupiny uživatelů a dávat jim určitá práva. Rozhodně se ale přes admin konzoli nemůžeme dostat do vašeho Drivu nebo k jakýmkoli datům, která máte kdekoli ve Workspace uložená. Jednoduše to nejde. Pokud se později rozhodnete nám tento přístup odebrat, může to udělat kdokoliv z vaší firmy s administrátorskými právy. Úkon je hotový během několika vteřin. 

Jaký má přístup resellera do mé admin konzole vlastně smysl?

Krátká odpověď: Zásadní, pokud potřebujete s čímkoliv rychle pomoci. 

Dlouhá odpověď: Kromě toho, že jako reselleři nabízíme Google Workspace za stejnou cenu jako Google a přidáváme i několik služeb v ceně navíc, má partnerství také další výhody. Ty přímo souvisí s přístupem do vaší administrátorské konzole. Google nabízí možnost sdílet admin prostředí s distributory proto, aby svým zákazníkům mohli v případě potřeby co nejrychleji odborně pomoci. To ale stále znamená, že můžeme zasáhnout pouze v rámci administrace, nikoli v rámci vašich dokumentů nebo souborů. V naší resellerské admin konzoli vám tak můžeme pomoci například s implementací doplňkových služeb, případně se změnou tarifu Google Workspace. Pokud se třeba rozhodnete upgradovat z Business Starter na Business Standard, stačí na nás mávnout a my zařídíme vše potřebné. Na stranu druhou, bez vašeho jednoznačného "mávnutí" vaši admin konzoli vůbec neotevřeme. Stručně řečeno, Workspace reseller je ten poslední, od koho můžete čekat jakoukoli levárnu. Jako reselleři kopeme za vás, nebezpečí z naší strany nehrozí. Důkazem vám může být také funkce audit loggingu, díky které jste schopni dohledat všechny úkony, které nejen reseller, ale také každý člen vašeho Workspace provedl. 

Zajímá vás o Google Workspace ještě něco dalšího, případně si chcete balíček aplikací rovnou objednat? Klikejte na odkaz níže. ↓

Google Workspace s výhodami od FlowUp

Chci vědět víc
workspaceuvodka Detaily projektu

Jsme na stejné vlně?

Kontaktujte nás

hello@flowup.cz

Kontaktujte nás prostřednictvím tohoto formuláře a my vám odpovíme e‑mailem, co nejdříve to půjde. Pokud nám ve zprávě zanecháte také své číslo, zavoláme vám. Těšíme se na vaše zprávy!

Sídlíme v Brně

Kopečná 980/43

Brno

602 00

Česká republika

map