Google Workspace: nový ceník a pravidla fixace tarifů

V tomto článku se dočtete, jaké jsou nové ceny služby Google Workspace po 11. 4. 2023, jaké jsou rozdíly mezi flexibilním tarifem a roční fixací zvýhodněné ceny, a jak přesně roční fixace tarifu funguje.

krista avatarKristýna ŠuráňováMarketing & Sales Manager | FlowUp

workspace-uvodka-faq-cz

Sada online kancelářských nástrojů Google Workspace plošně změnila ceník dne 11. 4. 2023. Tarif Business Starter tak místo 5,20 € za uživatele měsíčně stojí 6,90 €, Business Standard se z 10,40 € měsíčně posunul na 13,80 € a Business Plus z 15,60 € na 20,70 €. 

Roční závazek vyjde levněji 

Nově Google zavádí také dvojí cenovou politiku, a rozlišuje tak mezi tarifem flexibilním, který umožňuje libovolně a kdykoli měnit počty licencí ve vašem Workspace, a tarifem fixním, tedy takovým, který vás zavazuje k ročnímu využívání služby se zafixovaným počtem licencí nebo vyšším. Licence tak ve vaší Workspace organizaci po dobu fixace sice můžete přidávat, jejich počet však již nelze snižovat.

Ceny tarifů při roční fixaci: 

Business Starter 5,75 € / uživatel / měsíc (namísto 6,90 € bez fixace)

Business Standard 11,50 € / uživatel / měsíc (namísto 13,80 € bez fixace)

Business Plus 17,25 € / uživatel / měsíc (namísto 20,70 € bez fixace)

Jak přesně fixace tarifu funguje? 

Fixace tarifu vám, coby zákaznické straně, zaručuje, že se cena licence ve vašem Google Workspace po dobu fixace nezmění, a to včetně licencí přidávaných kdykoli v průběhu zafixovaného období. 

Na stranu druhou, vaše organizace se fixací zavazuje k ročnímu odběru minimálně takového počtu licencí, jakým ve firemním Google Workspace v momentě fixace disponuje. Tedy, v případě, že při fixaci ve vašem Workspace máte aktivovaných 20 licencí, tento počet již nevyhnutelně po zbylou dobu fixace platíte. Přidávat nové licence je samozřejmě dále možné, jakmile však přidáte licenci jednadvacátou, do konce fixace za ni už platíte taktéž.

Platit za službu lze i v případě fixace na bázi měsíčních fakturací. Předplácet celé období fixace je sice možné, není to však nutné.

Není licence jako uživatel

Licence v průběhu fixace mazat nelze, to už jsme si řekli. O uživatelích to však neplatí. Při odchodu zaměstnance ze společnosti je běžné smazat jeho uživatelský Workspace účet. Smazáním tohoto účtu u společností se zafixovaným počtem licencí vznikne v Google Workspace organizaci volná licence. Za tu sice společnost musí dále platit, jakmile však do firmy přijde nový zaměstnanec, licence může být jednoduše přidělena jeho novému uživatelskému účtu. Licence lze tedy touto cestou “recyklovat” a není potřeba pro každého nově příchozího zaměstnance zakoupit novou. 

Firmy pod 10 uživatelů zdražení ovlivní až v lednu 2024

Zatímco společnosti s více než 10 uživateli už zdražení pociťují, firmy s přesně 10 či méně uživateli se jej dočkají až v lednu příštího roku. Samozřejmě, pokud do té doby hranici 10 uživatelů nepřekročí. 

Máte ohledně nových cen či čehokoli dalšího z oblasti Google Workspace otázky? 

Rádi pomůžeme i vám, stačí se ozvat na hello@flowup.cz

Google Workspace s výhodami od FlowUp

Chci vědět víc
workspaceuvodka Detaily projektu

Jsme na stejné vlně?

Kontaktujte nás

hello@flowup.cz

Kontaktujte nás prostřednictvím tohoto formuláře a my vám odpovíme e‑mailem, co nejdříve to půjde. Pokud nám ve zprávě zanecháte také své číslo, zavoláme vám. Těšíme se na vaše zprávy!

Sídlíme v Brně

Kopečná 980/43

Brno

602 00

Česká republika

map